Telefonul 5G care se încarcă de la 5 metri îți arată viitorul încărcării wireless
Încărcarea wireless la smartphone-uri ar putea beneficia de un salt tehnologic spectaculos, dacă telefonul Figgers F3 al unei companii americane va ajunge în magazine.
Este foarte probabil să nu fi auzit niciodată de Figgers, un operator de telecomunicații american nu foarte popular. Ca referință, printre altele, acesta oferă un abonament nelimitat de 165 de dolari pe lună pentru roaming global nelimitat, pentru voce și date în peste 80 de țări. În 2014, Figgers a anunțat primul său smartphone – Figgers F1. Telefonul detecta mișcarea la o viteză mai mare de 16 kmph și acționa automat un mod de funcționare safe mode pentru a preveni redactarea de mesaje în trafic.
Fără prea multe zvonuri, compania a anunțat de curând un smartphone 5G care este creat în America, într-o fabrică din Florida. Intitulat Figgers F3, gadgetul va fi compatibil cu fiecare operator 5G din fiecare colț al mapamondului. Informația a fost postată de Freddie Figgers pe Instagram.
În ceea ce privește restul specificațiilor, telefonul se va ascunde în spatele unui panou cu o rezoluție nativă 4K și va fi rezistent la apă. Spațiul de stocare va fi de un 1TB, cea mai mare capacitate întâlnită pe un telefon mobil. Terminalul va fi oferit cu un singur tip de finisaj, albastru, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Pe spate, va avea două camere principale de 18 megapixeli.
Cea mai interesantă particularitate a sa va consta în încărcarea wireless de la o distanță de cinci metri printr-un așa numit Figgers Super Base Charger. În contextul în care majoritatea terminalelor actuale care se încărcară wireless trebuie să fie în contact cu o suprafață încarcată electromagnetic, saltul tehnologic propus de Figgers F3 este unul spectaculos.
Tehnologia există de mult timp și s-a zvonit că ar fi putut fi integrată într-o viitoare versiune de iPhone. Cu un pic de noroc însă, va fi prezentă pentru prima oară în telefonul unei companii necunoscute la nivel global. Până când nu vedem o demonstrație practică a încărcării de la distanță, întregul proiect merită însă perceput cu un anumit grad de reticență.